<- Home| About | Location | Winners | Regulations | Sponsors | Records | Youtube |
| Despre | Locatie | Palmares | Regulament | Sponsori | Arhiva |

  |1996|1997|1998|1999|2000|2001|2002|2003|2004|2005|2006|2007|2008|2009|2010|2011|2012|2013|2014| | Home | Contact |
2011
Editia a XVI-a
  - 16 - 22 mai 2011
Casa de Cultura a Sindicatelor Onesti


Germania


Bulgaria


Italia


Malta


Ukraina


Rusia


Moldova


Azerbaidjan


Elvetia


Romania


Polonia


Turcia


Parada Festivalului Ti Amo 2011
Redarea filmarii porneste automat in format HD (720p).
Daca ruleaza cu intreruperi, selectati un standard inferior de calitate 480 sau 360 (folositi selectorul din dreapta jos)

www.ziaruldebacau.ro Start in concursul festivalului TI AMO. Aseara, de la orele 17,00, pe scena festivalului international TI AMO, de la Onesti, au urcat primii interpreti din concurs, printre care s-a numarat si una dintre reprezentantele judetului Bacau, Andrada Bratovianu din Onesti (10 ani). Ea urma sa interpreteze piesa “Seara de seara”, compusa de Marius Teicu, pe versuri de Corina Despot. In programul pentru spectacolul de aseara, au mai figurat concurentii din Rusia, Azerbaijan, Italia, Republica Moldova si Malta, precum si cei din Iasi, Bucuresti, Brasov, Poeni (Teleorman), Cimpulung Muscel, Piatra Neamt, Botosani, Pitesti si Mioveni. Ceilalti concurenti, inclusiv reprezentantele judetului nostru, Raluca Bogdanescu (Onesti) si Andreea Paval (Bacau), au fost programati pentru spectacolul din seara aceasta, care va incepe tot la orele 17,00. In prima zi de concurs, au mai fost programate si recitalurile sustinute de Diana Prepelita, Stefan Atirgovitoaie, trupa C.D.F. Group (de la Clubul Copiilor Onesti) si ansamblul Stejarelul. Alte recitaluri, printre care si cel al Andreei Balan, vor fi sustinute astazi, precum si simbata, cind vor urca pe scena Ramona Hanganu, Miruna Oprea si alti artisti.
Parada cu noutati
Ca si anul trecut, prima actiune publica din cadrul festivalului TI AMO a fost parada concurentilor, care a vut loc marti dupa amiaza, pe traseul Casa de Cultura – Bulevardul Republicii – strada General Radu R. Rosetti – Strada Postei – bulevardul Oituz – Primaria Onesti – Strada Tineretului – Bulevardul Republicii – Casa de Cultura. Spre deosebire de anul trecut, la parada de anul acesta a existat si un “car alegoric”, in care s-au aflat zeci de mascote, intruchipind personaje din povesti, precum si clovni pe picioroange. “Este vorba de 50 de piese aduse din China, pe o comanda speciala pentru aceasta manifestare”, a precizat primarul Emil Lemnaru, care s-a intilnit cu participantii la festival. Pe linga concurenti si insotitori, la parada au mai luat parte majoretele de la trupele Felix, Star Group, Viva si Diamant, din cadrul Clubului Copiilor Onesti, pregatite de Mariana Osteanu, precum si fanfara municipiului. In cadrul intilnirii cu primarul municipiului, de la sala de consiliu, edilul-sef a urat bun venit participantilor la festival, carora le-a facut daruri si o prezentare a orasului. Sefii delegatiilor straine au transmis mesaje de prietenie si au oferit cadouri, primind in schimb insemnele orasului Onesti. (George MARTIN)


www.ziaruldebacau.ro Federatia mondiala a festivalurilor are doi reprezentanti la Onesti. Cu prilejul festivalului TI AMO, de la Onesti, in municipiul de pe Trotus au sosit si doi reprezentanti ai Federatiei Mondiale a Festivalurilor si Artistilor (WAFA), cu sediul in Malta, care monitorizeaza toate manifestarile incluse in aceasta organizatie. Cei doi reprezentanti ai federatiei sint Zenovia Ilisei, vicepresedinte al festivalului TI AMO, care este si vicepresedinte de onoare la WAFA, precum si Vincenzo Colasanto, director al festivalului Euro-Kids din Italia si membru in juriul festivalului de la Onesti. “Dupa fiecare festival, se face un referat si se da o nota, apoi, in fiecare an, se stabileste un clasament al festivalurilor din cadrul WAFA”, ne-a spus Zenovia Ilisei, care detine si titlul de Cetatean de onoare al municipului Onesti, desi ea este stabilita de multi ani la Pistoia si are cetatenie dubla, romana si italiana. La ultima intilnire de la WAFA, festivalul TI AMO a fost declarat cel mai bun din lume, el fiind urmat de festivalurile Volare (Tirgu Neamt), Euro-Kids (Salerno, Italia) si cel din Moscova. “Au mai fost si alte festivaluri, dar au avut punctaje mici – ne-a mai spus Zenovia Ilisei, care activeaza si ca Ambasador de pace la ONU. Toti reprezentantii WAFA din juriile festivalurilor au dat nota 10 pentru TI AMO, care este un model la capitolele muzicalitate, tehnicitate, jurizare si organizare. Copiii sint foarte multumiti, iar noi trebuie sa avem grija ca ei sa se simta bine. Dar cei care au trecut pe la TI AMO au si o carte de vizita internationala. Concurentii din Italia au inceput acum sa fie selectati pentru televiziunile italiene”. Si Vincenzo Colasante s-a declarat incintat de festivalul de la Onesti. “Organizarea e perfecta la TI AMO, pina acum, dar sint incintat si de ospitalitatea cu care am fost primit aici – ne-a spus Vincenzo Colasante. E un festival cu traditie, de care am auzit multe lucruri bune, inclusiv de pe Internet. Mi-a placut foarte mult si defilarea, precum si faptul ca toti copiii se imprietenesc foarte repede aici, chiar daca ei vorbesc limbi diferite”.
Vicepresedintele de la TI AMO, propus pentru Premiul Nobel
Zenovia Ilisei, vicepresedintele de la TI AMO, a venitla Onesti insotita si de Sandro Giovanetti, din Italia, care sprijina copiii din Africa si din Albania, precum si de Piero Lunardi, presedintele de la Misericordia di Masotti, organizatie cu scop caritabil. Cei doi, dar si alti oameni de bine din Italia, au organizat, impreuna cu Zenovia Ilisei, mai multe actiuni caritabile pentru copii, si nu numai, atit pe teritoriul Italiei, cit si in Romania si in alte tari. Pentru acestea, dar si pentru activitatea de Ambasador de pace la ONU si implicarea ei in plan artistic, Zenovia Ilisei a fost nominalizata, anul trecut, in noiembrie, la Premiul Nobel pentru pace. “Desi sint peste 150 de persoane nominalizate la Premiul Nobel, printre care si 4 femei, cei de la Oslo mi-au spus ca am cel mai bogat CV, ca urmare al nenumaratelor activitati desfasurate”, ne-a precizat Zenovia Ilisei, care a fost propusa pentru Premiul Nobel de catre statul italian, prin intermediul oficialilor din Pistoia, dar care este sustinuta si de Prea Fericitul Daniel, patriarhul Romaniei, precum si de Primaria Onesti si de alte institutii romane si straine. (George MARTIN)


www.ziaruldebacau.ro Premii pentru pace, acordate la TI AMO. In cadrul festivalului TI AMO, de la Onesti, mai multe personalitati din Romania si din strainatate, cu merite deosebite in actiunile desfasurate in slujba pacii si omeniei, au fost premiate de catre Zenovia Ilisei, Ambasador de Pace la ONU, vicepresedinte al festivalului de la Onesti si nominalizata la Premiul Nobel. Astfel, in prima seara de concurs, Premiul Pacii a fost atribuit lui Victor Leis, producator muzical din Berlin (Germania) si membru al juriului de la Onesti, iar Mariella Pace Aschak, realizator de radio-TV in Malta si membru al juriului TI AMO, a primit un Premiu special, tot din partea Zenoviei Ilisei. “Vin de 5 ani la Onesti si pot sa spun ca fac parte din TI AMO”, ne-a spus Mariella Pace Aschak, cea care difuzeaza festivalul onestean la televiziunea Favorit Channel din Malta. In prima zi a festivalului, Zenovia Ilisei a mai acordat si premii din partea orasului Pistoia, care au intrat in posesia unor interpreti, printre care Miruna Oprea (din Onesti, prezentatoarea festivalului TI AMO, alaturi de Horia Gumeni, de la TVR Iasi), Viorela Stoian si Stefan Atirgovitoaie. Alte premii urmau sa fie acordate si aseara, in a doua zi de concurs. Printre nominalizati s-au numarat Piero Lunardi, presedintele de la Misericordia di Masotti, organizatie cu scop caritabil, si Sandro Giovanetti, din Italia, care sprijina copiii din Africa si din Albania, cei doi venind din Italia, impreuna cu Zenovia Ilisei. “Sint pentru a doua oara la Onesti si deja ma simt ca acasa”, ne-a spus Piero Lunardi. Alaturi de Misericordia di Masotti, in sprijinul festivalului TI AMO au mai venit si alte organizatii si companii din Pistoia si din alte orase ale Italiei. (George MARTIN)


www.desteptarea.ro Trofeul Festivalului international de muzica pentru copii “TI AMO” merge la Mioveni.
Ccopii “Ti Amo”, care s-a desfasurat la Onesti, si-a desemnat castigatorul. Acesta este Ion Moise Badulescu, din Mioveni (jud. Arges), si a facut ca Trofeul “Ti Amo” sa se intoarca din Suedia (amintim ca editia din 2010 a fost castigata de catre interpreta Moa Lindberg), in Romania. Mentionam faptul ca Ion Moise Badulescu a primit vestea cuceririi trofeului cu lacrimi in ochi, el fiind premiat initial in cadrul categoriei 12-14 ani pentru cea mai buna voce masculina a festivalului.
La primirea Trofeului celei de-a XVI-a editii a Festivalului international de muzica usoara “Ti Amo”, Ion Moise Badulescu a fost felicitat de catre membrii juriului. Presedintele festivalului onestean, prof. Teodor Adobricai, a declarat: “Sunt multumit ca editia din acest an a festivalului a iesit asa cum ne-am propus. Festivalul international «Ti Amo» a ajuns la cele mai inalte cote. Si participantii la festival au simtit faptul ca Ion Moise Badulescu este castigatorul acestei editii, confirmand decizia juriului”.
Mentionam ca interpretul care a cucerit trofeul Festivalului international de muzica usoara “Ti Amo” 2011 canta de la varsta de 7 ani si a castigat in cariera sa artistica numeroase trofee, intre care si unul la San Remo. Mai mult, in urma cu cateva zile el a cucerit si Trofeul Festivalului de muzica usoara “Ursuletul de Aur”, de la Baia Mare. Ion Moraru

www.onestiexpres.ro Sclipiri in „galaxia” Festivalului international „Ti Amo”. Sambata, 21 mai, Festivalul international de muzica usoara pentru copii “Ti Amo” care s-a desfasurat la Onesti si-a desemnat castigatorul. Acesta este Ion Moise Badulescu, din Mioveni (jud. Arges), si a facut ca Trofeul international “Ti Amo” sa se intoarca din Suedia in Romania (anul trecut trofeul a fost cucerit de catre interpreta suedeza Moa Lindberg). Mentionam faptul ca Ion Moise Badulescu a primit vestea cuceririi trofeului cu lacrimi in ochi, el fiind premiat initial in cadrul categoriei 12-14 ani pentru cea mai buna voce masculina a festivalului. La primirea Trofeului celei de-a XVI-a editii a Festivalului “Ti Amo”, Ion Moise Badulescu a fost felicitat de catre membrii juriului. Presedintele festivalului onestean, prof. Teodor Adobricai, a declarat: “Sunt multumit ca editia din acest an a festivalului a iesit asa cum ne-am propus. Festivalul international «Ti Amo» a ajuns la cele mai inalte cote. Si participantii la festival au simtit faptul ca Ion Moise Badulescu este castigatorul acestei editii, confirmand decizia juriului”. Amintim ca interpretul care a cucerit trofeul Festivalului International de muzica usoara “Ti Amo” 2011 canta de la varsta de 7 ani si a castigat in cariera sa artistica numeroase trofee, intre care si unul la San Remo. Totodata, in urma cu cateva zile, Ion Moise Badulescu a cucerit Trofeul Festivalului de muzica usoara “Ursuletul de Aur”, de la Baia Mare.
Ritmuri, premii si fericire
La categoria 6-8 ani, castigator al premiului I a fost brasoveanul Stefan Adrian Ivan, “micul chitarist” impresionand publicul cu o piesa compusa de Virgil Popescu. Premiul 2 a revenit iesencei Maria Beatrice Florea (prima concurenta a festivalului in ordinea intrarii pe scena) iar premiul 3 a mers la Piatra Neamt, la Antonia Serban. Intre “piticii” muzicii usoare s-au remarcat si concurentii care au primit mentiuni: Teodora Bahrin din Iasi, Maria Eleonora Filipoiu din Slobozia si bucuresteanca Mara Pripon. Ea a interpretat in ritmuri de rock si blues melodia “Vioara”, marturisind ca aceasta este prietena ei “care-i citeste secretele intotdeauna”. Un premiu special a fost acordat interpretei Alexandra Sorlea din Cluj, care cu “o gratie ardeleana” a aratat prin cantec cat de minunata este lumea povestilor. Mentionam ca in afara concursului a evoluat Catalina Neghina din Onesti, ea reusind sa cucereasca admiratia spectatorilor, cei mai mici dintre ei imitandu-i miscarile cu o mare bucurie. Muzica usoara ruseasca, plina de antren, a fost adusa de concurenta Diana Yurtaeva (cel mai tanar concurent), ce a primit un premiu special. La categoria 9-11 ani, premiul I a ajuns tot la Piatra Neamt, interpreta Viorela Stoian fiind fericita castigatoare. Ca o “zana din poveste” ea a pornit mai hotarata in ascensiunea spre Trofeul “Ti Amo” interpretand melodia “Ma intorc la tine, mare” cu dorinta de a fi mereu “unicul val”. Premiul 2 a fost cucerit de botosaneanca Elena Raluca Ursu (o interpreta ce studiaza canto si pianul). “Gentleman” a fost melodia cu care Yasin Hasanov Etibar din Azerbaidjan a obtinut premiul 3 iar cu mentiuni au fost rasplatiti onesteanca Raluca Bogdanescu (cu melodia-slagar “Lumea mea este muzica”) si Mihaela Cernat din jud. Prahova (ea fiind prezenta pentru a doua oara la acest festival la care a reusit ca sa isi faca multi prieteni). Onesteanca Andrada Bratoveanu a obtinut un premiu special, melodia “Seara de seara” pe care ea a interpretat-o fiind considerata cea mai buna melodie din concurs. La aceasta categorie, premiul de popularitate a revenit solistei din Turcia, Guzel Sara Irem Andreea, melodia interpretata de ea fiind mult fredonata in zilele festivalului onestean. De asemenea, Vanessa Ciocaltan din Bucuresti a dovedit aptitudini pentru a deveni artista, interpretand melodia “Gasca fara nume” iar pietreanca Andreea Panaitescu, printr-o elegie muzicala inchinata mamei, a adus pe portativ, in dar, “oceane de flori”.
La categoria 12-14 ani, premiul I a fost acordat interpretei Divna Milenova Stancheva din Bulgaria pentru o melodie in interpretarea careia a trait cu adevarat muzica. Premiul II l-a cucerit Nicoleta Cotorobai din Republica Moldova, ce a prezentat cu mult patos patriotic melodia “Pentru ea” (compusa pe versurile lui Grigore Vieru - “Pentru ea, puternici sunt Carpatii!”). Si premiul 3 a luat calea strainatatii, in Italia (la concurentul Michele Di Gioia), iar mentiuni au obtinut Andreea Paval din Bacau (cu o melodie ce raspunde intrebarii “este la moda sau nu dansul?”), Elena Cristiana Petcu (ce a prezentat cu neconformism melodia trupei “Vank” - “Pleaca”) si Ecaterina Petruca din Piatra Neamt, cu melodia sa “Suflet drag” ea cucerind si o invitatie la Festivalul “Triksy” din Bulgaria. Emanuele Scelato (Italia) a cucerit premiul pentru cel mai bun text de melodie, elvetianca Ambra Moiano a fost rasplatita pentru vocea sa profunda cu premiul presei iar cu un premiu special pentru prezenta scenica a fost incununat Simon Gravino (din Malta).
Garantia unei echipe adevarate - succesul
La caderea cortinei acestui prestigios festival, Carmen Olaru, presedinta juriului, a mentionat: “N-as fi un presedinte original daca as spune ca toti interpretii au fost foarte buni si daca i-as felicita pe toti. Echipa juriului, formata din 11 membri, a ramas impresionata de spritul acestui festival, care inseamna prietenie si amicitie intre concurenti. Fiind de multi ani cu o echipa a TVR Iasi aici, acest festival se inscrie ca un eveniment al studioului de televiziune din capitala Moldovei, ce implineste doua decenii de activitate”. Zenovia Ilisei, vicepresedintele Festivalului international de muzica usoara “Ti Amo” (alaturi de prof. Ioana Adobricai) si vicepresedinte al WAFA (World Association of Festivals and Artists), ne-a declarat: “Sunt foarte multumita ca a fost o editie reusita, dupa o munca foarte grea, cu criza economica ce este in lume. Festivalul «Ti Amo» a plutit deasupra acestei crize”. Mentionam ca presedintele festivalului dar si multi invitati straini au adus multumiri primarului Emil Lemnaru si Consiliului Local pentru sprijinul deosebit acordat in desfasurarea acestei manifestari. De asemenea, a fost felicitata echipa care a fost aproape clipa de clipa de concurenti: Petrica Tudureanu, Constantin Prajisteanu, Sorin Rosca, Puiu Cretu, Adrian Pletea, Puiu Ichim, Andra Lupancu, Lidia Buna, Nicu Parvu, Iustin Gondos, Ilie Badea, Miluta Maxim si altii.
De pe scena festivalului a fost intregita contributia onesteana la buna desfasurare a acestuia de catre prezentatoarea Miruna Codruta Oprea (alaturi de cunoscutul realizator TV Horia Gumeni) si formatia CDF (de la Clubul Elevilor), care, indrumata de prof. Mariana Osteanu, a prezentat o fantezie coregrafica intre “traditional si modern” - “Hora din Moldova”. Publicul spectator a fost placut impresionat de prezentatoarele rochiilor de mireasa (coordonate de bibliotecara Veronica Boros, de la Colegiul National “Dimitrie Cantemir”) precum si de un grup de gimnaste de la Colegiul Sportiv “Nadia Comaneci”, care au stralucit intr-o demonstratie (coordonatori, prof. Aurica Nistor si Carmen Bogasiu). De asemenea, au adus o mare bucurie publicului prezent si “recitalurile-forte” sustinute de Diana Prepelita, Andreea Balan, Ramona Hanganu precum si ale unor castigatori ai festivalului onestean. Ion Moraru

www.observatordebacau.ro
infotrotus.ro

www.onestiexpres.ro Capitala internationala a muzicii pentru copii.

La Onesti, dupa pregatiri intense pentru desfasurarea unei noi editii de succes, a batut gongul de incepere a Festivalului international de muzica usoara pentru copii “Ti Amo”. La aceasta manifestare culturala de prestigiu care va avea loc in municipiul de pe Trotus pana duminica, 22 mai, participa un numar de 28 de concurenti romani (8 la categoria 6-8 ani, 13 la categoria 9-11 ani si 7 la categoria 12-14 ani). La categoria 6-8 ani sunt prezenti la Festivalul “Ti Amo” 2011 Mara Pripon, Raluca Maria Rusu (ambele din Bucuresti), Alexandra Iulia Sorlea (din Cluj Napoca), Teodora Daria Bahrin, Maria Beatrice Florea (ambele din Iasi), Stefan Adrian Ivan din Brasov, Antonia Serban (din Piatra Neamt) si Maria Eleonora Filipoiu, din Slobozia - jud. Ialomita. Ei au venit la Onesti cu melodii compuse de Cristian Alivej, Virgil Popescu, Andrei Tudor si Andra Gogan. Ieseanca Maria Beatrice Florea, de doar 6 ani, prezinta la Onesti o melodie (“Bunicul”) ce are muzica si versurile realizate de cunoscuta solista de muzica usoara Corina Chiriac. La categoria 9-11 ani evolueaza un numar de 12 concurenti romani, intre care se afla si onestencele Andrada Bratoveanu si Raluca Bogdanescu. Pe scena, la aceasta categorie, vor incanta publicul spectator si Christina Vanessa Ciocaltan (din Bucuresti), Daria Alexia Grigoras (din Iasi), Maria Dobos (din Brasov), Lorenzo Raul Moise (din Oradea), Andreea Panaitescu (din Piatra Neamt), Mihaela Tabita Streinu (din Drobeta Turnu Severin), Raluca Elena Ursu (din Botosani), Maria Lorena Manu (din Campulung Muscel), Madalina Mihaela Cernat (din Baicoi - jud. Prahova) si Nicole Petre (din com. Poieni - jud. Teleorman). La aceasta categorie remarcam prezenta printre concurenti a botosanencei Raluca Elena Ursu, care in anul 2010 a fost triumfatoare la mai multe festivaluri nationale si internationale (desfasurate in Serbia - Muntenegru si in Republica Moldova). La Festivalul International “Ti Amo” ea prezinta melodia “Mama” pe versuri de Grigore Vieru (compozitor, N. Caragia). La categoria 12-14 ani, cu piese muzicale interpretate in limbile romana si engleza, sunt prezenti pe scena intre concurentii romani Ion Moise Badulescu (din Mioveni - jud. Arges, distins cu numeroase trofee, participant la Concursul «Eurovision Junior»), Catalina Florina Bratan (din Giurgiu), Maria Camelia Crisan (din Baia Mare), Ioana Diana Dicut (din Pitesti), Andreea Paval (din Bacau), Cristiana Elena Petcu (din Bucuresti) si Ecaterina Petruca (din Piatra Neamt). Mentionam faptul ca interpretii romani sunt talentati, cu experienta competitionala nationala. Ei se cunosc si se respecta reciproc, intalnindu-se la festivalurile nationale si internationale organizate in diferite orase. La Festivalul International de muzica usoara sentru copii “Ti Amo” ei se confrunta pentru cucerirea trofeului cu 13 concurenti din strainatate. Acestia reprezinta tarile Azerbaijan (Yasin Hasanov Etibar), Bulgaria (Divna Milenova Stancheva), Elvetia (Ambra Moiano), Germania (Pallina Alexandrovna Veretilnaia), Italia (Michele Di Gioia si Emanuele Scelato), Malta (Simon Gravino), Polonia (Oliwia Katarzyna Skora), Republica Moldova (Nicoleta Cotorobai), Rusia (Diana Yurtaeva), Turcia (Guzel Sara Irem Andreea) si Ucraina (Adelina Logvinenko). Mentionam ca interpretii din Rusia si Ucraina evolueaza la categoria 6-8 ani, cei din Azerbaidjan, Polonia si Turcia la categoria 9-11 ani iar la categoria 12-14 ani participa concurentii Bulgaria, Italia, Malta, Elvetia, Germania, Polonia si din Republica Moldova.
Primele emotii si bucurii
La inceputul acestei saptamani au sosit la Onesti concurentii din tara si din strainatate, iar marti, 17 mai, a avut loc o parada a tuturor delegatiilor participante pe strazile municipiului Onesti si intalnirea acestora cu primarul Emil Lemnaru. Atmosfera acestei parade a adus multa bucurie pe strazile municipiului de de Trotus intrucat alaturi de concurentii participanti la festival au fost cateva trupe de majorete (de la Clubul Elevilor), tineri in frumoase costume populare traditionale, clovni si numerosi figuranti, care au “incarcat” un frumos car alegoric. Ca eroii ai povestilor ce au fermecat copilaria, acestia au strabatut strazile municipiului Onesti pe platforma unui autovehicul de mare tonaj. In acest iures s-a aflat si presedintele Festivalului “Ti Amo”, prof. Teodor Adobricai, precum si vicepresedinta acestei manifestari - Ambasadorul de pace Zenovia Ilisei (vicepresedinte al World Association of Festivals and Artists). Ea a venit din Italia cu o delegatie din care fac parte Lunardi Piero si Sandro Giovannetti. Impreuna cu surasul candid al bucuriei, pe strazile Onestiului s-au auzit cuvinte in mai multe limbi, care au dat contur universului unic al copilariei. Blitz-urile aparatelor de fotografiat au sclipit in tot locul iar de la balcoanele apartamentelor onestenii au facut numeroase semne de simpatie. Aceasta in timp ce sute de onesteni au insotit “caravana” paradei, in ritmurile muzicii de fanfara, pana la sediul Primariei municipiului. Aici participantii la parada au fost intampinati de primarul Emil Lemnaru si de viceprimarul Mihai Sova, care le-au adresat sincerele urari de bun venit. In cadrul unui dialog deschis, edilul sef al Onestiului si-a exprimat speranta ca si editia din acest an sa se desfasoare in conditii dintre cele mai bune. Sambata, 21 mai, in cadrul Galei Festivalului “Ti Amo” vor fi cunoscuti castigatorii. Si la editia din acest an, a XVI-a, pentru o “jurizare ca la carte”, presedintele juriului este Carmen Olaru, redactor sef programe la TVR Iasi, iar ca membri ii mentionam pe Vincenzo Colosanto, director “Euro - Kids Festival” (Italia), Anna Czenczek, director “Carpathia Festival Rzeszow (Polonia), Emil Strundzhev, profesor de muzica, dirijor si compozitor din Bulgaria, Mariella Pace Aschak, realizator TV Malta si Victor Leis, producator muzical din Germania.
De asemenea din juriul festivalului mai fac parte Liviu Zamora (Radio Romania Actualitati), Madalina Rucsanda (profesor de muzica la Facultatea “Transilvania” Brasov), compozitorul George Vanvu (coordonator emisiuni la Radio Iasi) si din Onesti profesorul si dirijorul Iulian Munteanu si cantautorul Luigi Harjanu.
Profesorul Teodor Adobricai, director al Casei de Cultura a Sindicatelor din Onesti si presedintele Festivalului International de muzica usoara pentru copii “Ti Amo” ne-a dezvaluit si cateva surprize ale acestei manifestari: toti concurentii romani si straini vor participa la o excursie de o zi la castelul Bran iar printre invitatii care vor participa in spectacole se numara si actuale vedete (Andreea Balan, Ramona Hanganu), care cu ani in urma au trait emotiile acestui festival onestean din postura de concurenti. Ion Moraru


www.ziaruldebacau.ro Trofeul festivalului TI AMO a ramas in Romania. Festivalul international TI AMO, de la Onesti, s-a incheiat simbata seara, odata cu spectacolul de gala si premierea cistigatorilor. Marele premiu, trofeul festivalului a ramas in Romania, fiind cucerit de Ion Moise Badulescu (13 ani, din Mioveni, Arges). El a concurat la categoria 12 – 14 ani, unde s-a luptat cu interpreti de valoare, cum ar fi cei din Bulgaria, Italia sau Republica Moldova.
“Nu ma asteptam sa cistig, mai ales ca e prima data cind vin la Onesti – ne-a spus el. A fost foarte greu, dar a fost si foarte frumos”. Premiile I, pentru fiecare dintre cele 3 categorii de virsta, au fost cistigate de Adrian Stefan Ivan (7 ani, Brasov), Viorela Stoian (11 ani, Piatra Neamt) si Divna Stancheva (Bulgaria), Premiile II au fost obtinute de Maria Florea (6 ani, Iasi), Raluca Ursu (10 ani, Botosani) si Nicoleta Cotorobai (12 ani, Republica Moldova), iar Premiile III au fost adjudecate de Antonia Serban (6 ani, Piatra Neamt), Yasin Etibar (10 ani, Azerbaijan) si Michele di Gioia (13 ani, Italia).
S-au mai acordat Mentiunile I, obtinute de Daria Bahrin (7 ani, Iasi), Madalina Cernat (11 ani, Baicoi, Prahova), Andreea Paval (13 ani, Bacau) si Elena Petcu (13 ani, Bucuresti), Mentiunile II, cistigate de Eleonora Filipoiu (8 ani, Slobozia, Ialomita), Raluca Bogdanescu (11 ani, Onesti) si Ecaterina Petruca (14 ani, Piatra Neamt), precum si Mentiunea III, obtinuta de Mara Pripon (7 ani, Bucuresti).
S-au mai atribuit si Premiul pentru cea mai mica interpreta (Diana Yurtaeva, 6 ani, Rusia), Premiul pentru cea mai buna melodie (Andrada Bratovianu, 10 ani, Onesti), Premiul pentru cea mai buna voce feminina (Andreea Panaitescu, 11 ani, Piatra Neamt), Premiul de popularitate (Sara Guzel, 10 ani, Turcia), Premiul pentru cel mai bun text (Emanuele Scellato, 12 ani, Italia), Premiul pentru prezenta scenica (Simon Gravino, 14 ani, Malta) si
Premiul presei (Ambra Moiano, 13 ani, Elvetia), precum si alte premii speciale. Iar premiile pentru creatie au intrat in posesia unor compozitori din Romania (Locul I), Malta (Locul II) si Italia (Locul III).
Festivalul si-a pastrat prestigiul
Festivalul TI AMO s-a aflat la cea de-a XVI-a editie, care a fost la fel de bine apreciata ca si precedentele, atit din punctul de vedere al valorii concurentilor, cit si al organizarii. “Toti copiii au fost foarte buni, iar noi, cei din juriu, am decis foarte greu cine sint cei mai buni dintre ei”, a precizat Carmen Olaru, presedintele juriului.
“Vom comunica la Federatia mondiala a festivalurilor, WAFA, premiantii si fotografiile lor – ne-a spus si Zenovia Ilisei, vicepresedinte al festivalului TI AMO. Aceasta editie a fost extraordinara si sint foarte multumita, dupa o munca foarte grea”.
“Nu-i usor sa ajungi la a XVI-a editie”, a spus si Theodor Adobricai, presedintele festivalului, care a mai precizat ca “scopul acestui festival este prietenia”, fapt apreciat si de alti participanti.
“Organizarea acestui festival este foarte buna, iar totul este foarte clar stabilit – ne-a spus si Monica Unel, din Turcia, solista de opera si membra a juriului de la TI AMO. Am fost si acum 4 ani, cu fiica mea, Deniz, dar acum am fost invitata in juriu si am fost onorata. Scopul acestui festival este sa ii faca fericiti pe copii”. (George MARTIN)

www.ziaruldebacau.ro Trofeul festivalului TI AMO a ramas in Romania. Festivalul international TI AMO, de la Onesti, s-a incheiat simbata seara, odata cu spectacolul de gala si premierea cistigatorilor. Marele premiu, trofeul festivalului a ramas in Romania, fiind cucerit de Ion Moise Badulescu (13 ani, din Mioveni, Arges). El a concurat la categoria 12 – 14 ani, unde s-a luptat cu interpreti de valoare, cum ar fi cei din Bulgaria, Italia sau Republica Moldova.
“Nu ma asteptam sa cistig, mai ales ca e prima data cind vin la Onesti – ne-a spus el. A fost foarte greu, dar a fost si foarte frumos”. Premiile I, pentru fiecare dintre cele 3 categorii de virsta, au fost cistigate de Adrian Stefan Ivan (7 ani, Brasov), Viorela Stoian (11 ani, Piatra Neamt) si Divna Stancheva (Bulgaria), Premiile II au fost obtinute de Maria Florea (6 ani, Iasi), Raluca Ursu (10 ani, Botosani) si Nicoleta Cotorobai (12 ani, Republica Moldova), iar Premiile III au fost adjudecate de Antonia Serban (6 ani, Piatra Neamt), Yasin Etibar (10 ani, Azerbaijan) si Michele di Gioia (13 ani, Italia).
S-au mai acordat Mentiunile I, obtinute de Daria Bahrin (7 ani, Iasi), Madalina Cernat (11 ani, Baicoi, Prahova), Andreea Paval (13 ani, Bacau) si Elena Petcu (13 ani, Bucuresti), Mentiunile II, cistigate de Eleonora Filipoiu (8 ani, Slobozia, Ialomita), Raluca Bogdanescu (11 ani, Onesti) si Ecaterina Petruca (14 ani, Piatra Neamt), precum si Mentiunea III, obtinuta de Mara Pripon (7 ani, Bucuresti).
S-au mai atribuit si Premiul pentru cea mai mica interpreta (Diana Yurtaeva, 6 ani, Rusia), Premiul pentru cea mai buna melodie (Andrada Bratovianu, 10 ani, Onesti), Premiul pentru cea mai buna voce feminina (Andreea Panaitescu, 11 ani, Piatra Neamt), Premiul de popularitate (Sara Guzel, 10 ani, Turcia), Premiul pentru cel mai bun text (Emanuele Scellato, 12 ani, Italia), Premiul pentru prezenta scenica (Simon Gravino, 14 ani, Malta) si
Premiul presei (Ambra Moiano, 13 ani, Elvetia), precum si alte premii speciale. Iar premiile pentru creatie au intrat in posesia unor compozitori din Romania (Locul I), Malta (Locul II) si Italia (Locul III).
Festivalul si-a pastrat prestigiul
Festivalul TI AMO s-a aflat la cea de-a XVI-a editie, care a fost la fel de bine apreciata ca si precedentele, atit din punctul de vedere al valorii concurentilor, cit si al organizarii. “Toti copiii au fost foarte buni, iar noi, cei din juriu, am decis foarte greu cine sint cei mai buni dintre ei”, a precizat Carmen Olaru, presedintele juriului.
“Vom comunica la Federatia mondiala a festivalurilor, WAFA, premiantii si fotografiile lor – ne-a spus si Zenovia Ilisei, vicepresedinte al festivalului TI AMO. Aceasta editie a fost extraordinara si sint foarte multumita, dupa o munca foarte grea”.
“Nu-i usor sa ajungi la a XVI-a editie”, a spus si Theodor Adobricai, presedintele festivalului, care a mai precizat ca “scopul acestui festival este prietenia”, fapt apreciat si de alti participanti.
“Organizarea acestui festival este foarte buna, iar totul este foarte clar stabilit – ne-a spus si Monica Unel, din Turcia, solista de opera si membra a juriului de la TI AMO. Am fost si acum 4 ani, cu fiica mea, Deniz, dar acum am fost invitata in juriu si am fost onorata. Scopul acestui festival este sa ii faca fericiti pe copii”. (George MARTIN)